Skip to content
Home » 3Dsurvey User Group Meeting – Smlednik 2024

3Dsurvey User Group Meeting – Smlednik 2024

  Vabljeni!

  Leto je naokrog in spet vas vabimo na tradicionalni User Group Meeting v Smlednik. Letos se vidimo 17. maja na golf igrišču CUBO.

  NOVI TEHNOLOŠKI TRENDI ZAJEMANJA IN PROCESIRANJA 3D TERENSKIH PODATKOV V GEODEZIJI, GRADBENIŠTVU IN ARHITEKTURI

  V geodeziji, gradbeništvu in arhitekturi so zelo pomembne prostorske informacije za razvoj, preoblikovanje in gradnjo našega okolja. Tehnologija zajema in obdelave prostorskih podatkov se hitro razvija in spreminja zato bomo na tokratni delavnici predstavili nove trende zajemanje podatkov  (videogrametrija), platforme za predstavitev 3D podatkov ter najnovejše funkcije za obdelavo prostorskih podatkov.

  Predstavljene teme:

  1. Pregled novosti/trendi v zajemu geodetskih podatkov (SLAM, GNSS z integrirano kamero, zmogljivi fotogrametrični senzorji, LIDAR, integracija senzorjev,…)
  2. Napredna orodja za editiranje in združevanje oblakov točk (SBC, Manual/Automatic registration)
  3. Tlorisni izrisi s pomočjo napredne X-ray funkcije
  4. 3Dsurvey Cloud -> platforma za deljenje rezultate z vašimi strankami in orodje za hitri pregled projektov
  5. Mobilni telefon kot orodje za hitri zajem podatkov (videogrametrija s podporo zunanje RTK GNSS antene)
  6. AI na področju fotogrametrije (zmožnosti in omejitve)

  Pooblaščeni in nadzorni inženirji, člani IZS, za udeležbo na strokovnem usposabljanju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

  Dogodek je brezplačen. Število mest je omejeno.

  Prijave zaprte.

  Zapolnili smo vse kapacitete.

  Predavatelja:

  Vid Peterman, dipl.inž.geod.

  Je soustanovitelj podjetja Modri planet d.o.o. in glavni razvijalec fotogrametričnega programa 3Dsurvey. Umetna inteligenca, računalniški vid in fotogrametrija so njegove največje strasti, ki ga spremljajo že od srednje šole dalje. Zelo rad pomaga kolegom geodetom predvsem pri optimizaciji terenskih projektov in interpretaciji terenskih podatkov.

  Marko Mesarič, dipl.inž.geod.

  Je geodet po duši, zelo družaben, vedoželjen in vedno pripravljen na nove izzive. Z Vidom je bil sošolec na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo in prav tako soustanovitelj podjetja Modri  planet d.o.o.. Med razvojem programa 3Dsurvey je izvedel nešteto primerov terenskih zajemov podatkov in si s tem pridobil bogate izkušnje z brezpilotnimi plovili, pomenu in natančnosti zajetih terenskih podatkov.